21 de juny, Dia Mundial de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA)

dv. 21.06.2024

 

Aquest esdeveniment, promogut per l'Aliança Internacional d'Associacions d'ELA/MNM, se celebra el 21 de juny per donar a conèixer la malaltia i conscienciar de l’impacte que suposa en la qualitat de vida de les persones afectades. La data escollida coincideix amb el solstici d'estiu amb l'objectiu d'esdevenir un punt d'inflexió en la cerca de la causa, el tractament i la cura de l'ELA. 

L’ELA és una malaltia del sistema nerviós central caracteritzada per una degeneració progressiva de les neurones motores (encarregades de controlar el moviment de la musculatura voluntària) a l'escorça cerebral, tronc de l'encèfal i medul·la. Aquestes neurones deixen progressivament de funcionar i moren, la qual cosa provoca debilitat i atròfia muscular.

Les persones afectades han de fer front a diversos canvis que afecten tots els aspectes de la seva vida, com ara l’aparició de símptomes d’ansietat i la progressiva dependència, que provoca sentiments d’inutilitat, frustració o por de convertir-se en una càrrega.

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners se suma a la campanya #FesunGestperlELA de la @fmiquelvalls.

Volem mostrar el nostre suport tant a les persones afectades com a les seves famílies.

Fes una donació a la Fundació Catalana d’ELA (Bizum 020621)

DiaInternacionalDeLELA #RecolzemELA #AjuntamentDeSantaColomadeFarners

Historial

Altres notícies