Novetat literària: Escoli-què?!, un àlbum il·lustrat que parla de l’escoliosi de manera senzilla i amable

dt. 09.07.2024

La Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners va acollir la presentació del llibre Escoli-què?!, d’Anna Torra Guixeras, publicat sota el segell Kairat, de l’editorial El Cep i la Nansa.

L’editora Anna Giménez va donar el tret de sortida de l’acte, que va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de persones. A continuació, la filòloga Maria Ponsí Vilà va dialogar amb l’autora del llibre, Anna Torra Guixeras. L’activitat va ser amenitzada pel combo SiFaNoFa de l’Escola Municipal de Música Josep Carbó.

L’Escoli-què?! descriu amb una quarantena de pàgines (que combinen text i il·lustracions) els canvis que experimenta la vida d’una adolescent des del moment en què li és diagnosticada l’escoliosi (una malformació de la columna vertebral que afecta un 3 % de la població mundial adolescent, i especialment les noies) fins que se li estabilitza. Pretén, així, a banda de fer somriure els lectors, divulgar de manera amena coneixements sobre l’escoliosi amb l’objectiu que els qui en tenen se sentin més compresos i acompanyats. Un dels factors decisius en el tractament de l’escoliosi és la constància del pacient a l’hora de seguir els tractaments recomanats; és per això, també, que l’acompanyament psicològic és més important del que sembla.

El projecte neix del treball de recerca de batxillerat d’Anna Torra Guixeras, que va ser presentat a la IX edició de la mostra anual de treballs de recerca dels instituts de la Selva interior, i guardonat als premis de la 8a edició de treballs de recerca i investigació de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners.

El llibre es pot comprar a través de la pàgina web de l’editorial o encarregant-lo en la majoria de llibreries.

Historial

Altres notícies