Instal·lació de càmeres de videovigilància

ds 31.08.2019

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners està procedint a la instal·lació de càmeres de videovigilància en nou punts estratègics del municipi, un cop s’ha resolt el concurs pel qual es licitava aquest sistema de vigilància i seguretat. El concurs que es va convocar fa uns mesos i després de més d’un any de tramitació finalment ha pogut ser una realitat. Es tracta d’un sistema de videovigilància per llegir i reconèixer les matrícules dels vehicles que circulen per aquests punts, amb un sistema de telecomunicacions integrat a l’estructura informàtica del consistori colomenc, i amb un sistema de gestió d’avisos. El sistema funciona de forma permanent nit i dia, i transmeten la informació en temps real.
El concurs per a la licitació d’aquest sistema de videovigilància per lectura de matrícules de vehicles es va impulsar fa molts mesos per part de l’anterior regidor de Governació de l’Ajuntament, Manel Barroso. Una visió que l’actual regidor de l’àrea, Carles Roca, comparteix, ja que considera un avenç molt important aquesta instal•lació per a augmentar la seguretat al municipi. En el seu moment, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners va decidir tirar endavant aquesta licitació de forma individual, per un import de 70.000€, i no afegir-se a la compra agregada que el Consell Comarcal de la Selva va tramitar per diferents municipis selvatans. Ara, amb la instal·lació i funcionament del nou equipament de seguretat, els principals accessos a la població queden sota vigilància, com són les arribades per la carretera d’Anglès, de Sant Hilari, de Castanyet, de Sils i del Balneari. A més, s’han instal·lat càmeres als accessos a les urbanitzacions de Santa Coloma Residencial, de Can Malladó-Can Camps i al Masserra.
Amb aquesta mesura, a més, es dóna compliment a diferents mocions que el Ple de Santa Coloma de Farners va acordar en el sentit d'augmentar les mesures de protecció a la població arran de l'increment d'actes delictius que han patit molts municipis de la comarca i de les comarques gironines.

Historial

Altres notícies