Felicitació de Sant Jordi

dl 23.04.2018

Missatge de l'alcalde, Joan Martí:

Benvolguts, benvolgudes,
Un any més, aquesta Diada de Sant Jordi brandarem llibres i roses per demostrar el nostre amor per la nostra cultura i identitat, alhora que compartirem el goig d'aquesta festa per regalar i compartir amb les persones que més ens estimem. Us desitjo que pugueu gaudir plenament d'aquest Sant Jordi, i us convido a participar en els diferents actes organitzats a Santa Coloma de Farners amb motiu d'aquesta data tan assenyalada, especialment el concert gratuït de Mazoni a la Casa de la Paraula, avui a les 7 del vespre.
Aquest any, però, no em puc sostreure del difícil moment polític i social que travessa el nostre país, amb una perillosa retallada dels drets civils que afecta tots els ciutadans, i que ha portat a tornar tenir presos per defensar idees polítiques. Per això m'ha semblat especialment encertat aquest fragment de "Totes les bèsties de càrrega" de l'autor Manuel de Pedrolo, del qual aquest 2018 en celebrem el centenari del seu naixement:
"- L'has trobada, la mare?
- És aquí - contesta-. On tu i jo parlem i aquest noi copia cançons. Entre els meus companys de la muntanya que s'organitzen una i altra vegada. Al ventre de les noies que volen que les prenyem... No l'han matada, no han pogut matar-la.
- Però ho tornaran a intentar.
- Ho tornaran a intentar -repeteix ell lentament-. I potser ens pensarem que ho han aconseguit, com m'ho pensava jo.
- Un dia ho faran -insisteix ella.
- Quan tu i jo i tots els altres vulguem. Ni un moment abans."
Bona Diada de Sant Jordi 2018!

Historial

Equipament: AUDITORI

Altres notícies