L'ús de la 'Línea Verde' s'incrementa en prop del 80%

dv 20.04.2018

El servei Línea Verde es va implantar a Santa Coloma de Farners a finals de l’any 2013. Els veïns del municipi han demostrat una acollida molt bona del servei i prova d’això és l’ús continu que en fan.

El tipus d’incidències que més s’han comunicat són les relacionades amb “Parcs i jardins”, seguides de “Recollida de residus i neteja viària”, “Enllumenat” i “Aigua i clavegueram”. Ara per ara s’han comunicat 735 incidències de les quals el 81% ja s’han solucionat. Durant el passat any 2017, la participació dels veïns del municipi en l'ús del servei s'ha incrementat en un 79% respecte a les dades del 2016.

Per utilitzar el servei a través del telèfon intel·ligent o la tauleta, només cal descarregar l’aplicació Línea Verde. Per a això l’usuari es connecta a Play Store o a l’App Store i d’una manera fàcil i intuïtiva, es descarrega l’aplicació. És totalment gratuïta.

Aquest servei, a més d’implicar el ciutadà en la consecució d’un municipi més sostenible, facilita en gran mesura la gestió diària dels responsables de l’ajuntament. A més d’agilitzar els temps de reacció, dona a conèixer situacions de millora que si no fos per la col·laboració ciutadana, l’ajuntament no en tindria constància.

Per poder resoldre qualsevol consulta mediambiental, també es pot accedir al web www.liniaverdascf.cat. A través d’aquest enllaç, el ciutadà pot plantejar qualsevol consulta mediambiental i en un termini màxim de 24 hores rebrà la resposta d’un equip d’experts en la matèria. En aquest enllaç també hi ha una molta informació de consulta sobre la guia de bones pràctiques, consells ambientals, recursos d’educació ambiental, legislació... Un extens contingut personalitzat del municipi.

El servei Línea Verde ha estat reconegut amb el premi Conama 2014 a la sostenibilitat. També la seva implantació ha suposat el Premi de Qualitat 2013 en la categoria de Desenvolupament Urbà Saludable i Sostenible atorgat per la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS) a altres ajuntaments d’Espanya. Aquest premi reconeix aquelles iniciatives que col·laboren a millorar l’entorn físic i funcional del municipi promovent el desenvolupament socioeconòmic i afavorint la qualitat de vida personal, familiar, laboral i social dels ciutadans.

Estem molt satisfets dels resultats obtinguts fins avui i agraim la destacable participació ciutadana, que demostra la implicació i l’interès dels ciutadans pel seu municipi.

Historial

Àrea de govern: Urbanisme i Transport
Equipament: AUDITORI

Altres notícies