Commemoració del centenari del naixement de Josep Beulas i Recasens

dt 03.08.2021

Aquest dissabte dia 7 d'agost es compleixen 100 anys del naixement del colomenc Josep Beulas i Recasens (Santa Coloma de Farners, 1921- Osca, 2017). Amb motiu de l'efemèride, s'han programat tot un seguit d'actes per celebrar el centenari del pintor i fill predilecte de la ciutat.

La jornada es desenvoluparà a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners, a partir de les 19.00 h, i inclourà una visita guiada a l'exposició 'Els nostres Beulas', de la mà del seu comissari, Sebastià Goday; una xerrada biogràfica per part de la vídua de Beulas, Quimeta Camí, Antoni Solà i Sebastià Goday; i un tastet de vins de la bodega Enate de l'edició especial del centenari a Can Baldiri de Castanyet, una mostra més de l'agermanament entre Santa Coloma de Farners i Osca, les ciutats on Beulas va deixar la seva empremta i el seu llegat artístic. Un altre aspecte que posa en relleu el vincle cultural i la bona entesa entre ambdues ciutats serà la presència del regidor de Cultura d'Osca, Ramón Lasaosa.

La jornada commemorativa en honor a Beulas ha estat impulsada per l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de
Catalunya
i les àrees de Cultura de la Diputació de Girona i del Consell Comarcal de la Selva.

Josep Beulas, un dels artistes amb més prestigi i reconeixement de la ciutat, va donar a Santa Coloma de Farners una important col·lecció de les seves obres. Actualment, el fons és dipositat
a la Casa de la Paraula com a testimoni del lligam i estima del pintor per Santa Coloma i com a element enriquidor del patrimoni artístic de la ciutat.

Historial

Àrea de govern: Cultura i Comunicació

Altres notícies