Èxit de la campanya de col·locació de caixes niu als espais públics

Ara que ja estem en plena primavera és el  moment en que s’han de començar a utilitzar les caixes que es van acabar de col·locar el passat mes de gener. Són diverses caixes nius per a ocells i ratpenats a diferents espais públics del municipi. Cada caixa serveix com a refugi o espai de cria per a diferents espècies d’ocells i ratpenats, ja que aquestes espècies necessiten un forat o una cavitat on poder construir el seu niu.

Els dos principals objectius d’aquesta campanya són: (1) Fomentar la presència d’aquests animals al municipi i lluitar contra la pèrdua de biodiversitat específica; (2) Regular la població i afavorir la presència d’algunes espècies que poden ser beneficioses per a l’home degut a la seva funció de control de plagues, com per exemple els mosquits, la processionària del pi i els petits rosegadors, tres de les plagues que causen més afectacions als nuclis urbans.

S’han instal·lat un total de 36 caixes, repartides entre diferents espais públics i zones verdes del municipi. De les 36 caixes col·locades hi ha: 15 refugis per ratpenats, 5 nius per ratpenats, 4 caixes niu per colltort, 2 per raspinell, 3 per cargolet, 4 per gamarús i 2 per mussol comú.

Tot el procés ha estat supervisat pel tècnic de Medi Ambient en pràctiques a través del programa de Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Social Europeu.

 

El projecte té com a objectius preservar la biodiversitat mantenint determinades espècies al municipi i ampliar la lluita biològica.