10 propostes passen a la votació final dels pressupostos participatius

dc. 26.07.2017

El dimecres 19 de juliol es va celebrar el taller de participació a la biblioteca Joan Vinyoli per escollir quines són les propostes finals que es portaran a votació per decidir en què invertir els 100.000 euros dels pressupostos participatius. El nombre d’opcions per a la votació final, previsiblement a la tardor, es va fixar en les 10 i ara es faran arribar als Serveis Tècnics de l’Ajuntament perquè en facin una darrera valoració. Aquestes són les propostes més ben puntuades després del taller:

1. Nova plaça darrere de l’Arxiu Històric Comarcal: pavimentar aquest espai i habilitar-lo com a lloc de trobada social, cultural i de lleure, així com instal·lar-hi mobiliari urbà i dotar-lo d’elements verds.

2. Pàrquing per a bicicletes: habilitar quatre o cinc aparcaments per a bicicletes en llocs estratègics del municipi.

3. Taules de ping-pong: instal·lar tres o quatre taules de ping-pong en diferents zones verdes o places del poble.

4. Skatepark: construir un Skatepark a la zona esportiva dels Saioners.

5. Font: instal·lar una font a prop de l’IES Santa Coloma de Farners.

6. Circuit per a bicicletes BMX i DIRT: Adequació d’un terreny municipal i fer-hi un circuït per a la pràctica de l’esport amb bicicletes BMX i DIRT.

7. Passos de vianants del carrer Sant Sebastià: fer accessibles a persones amb mobilitat reduïda, cotxets, carros, etc. els passos de vianants del carrer Sant Sebastià.

8. Enllumenat al parc de Sant Salvador: instal·lar enllumenat al passeig que va des de la resclosa fins a la Font Picant.

9. Aula d’estudi: adequar i equipar un espai a Ca les Monges o al Cercle Jove com a aula d’estudi.

10. Ampliar voreres del carrer La Salle: ampliar les voreres del carrer La Salle del tram inicial que va des de la carretera d’Anglès al carrer de Dalt per millorar i facilitar l’accés a l’escola.

Del total de 239 propostes rebudes, 154 a través de les urnes i 85 mitjançant la web, el mes d’abril es va fer una primera valoració en què es van descartar aquelles que no són competència de l’Ajuntament, que no compleixen la legalitat, que sobrepassen el pressupost, etc. S'en van triar 135 per a la selecció del taller participatiu, tot i que van quedar reduïdes a 61 perquè moltes eren repetides.

El taller es va realitzar conjuntament entre les cinquantena de persones, ciutadans de Santa Coloma de Farners i els membres de la comissió permanent del Consell de Poble, que van assistir-hi. Es van formar 8 grups de discussió aleatoris i es van consensuar les propostes escollides. Cada grup decidia puntuar de l’u al deu les diferents opcions presentades. Segons explica la regidora de Comunicació, Promoció de la Ciutat i Participació Ciutadana, Carme Dilmé, el taller va ser “un èxit” i va ressaltar l’alta participació, “especialment de la gent jove”.

A la votació final, hi podrà participar qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Santa Coloma de Farners i ho podrà fer de forma presencial a través de les urnes o bé a través d’una aplicació mòbil que es crearà per a l’ocasió. A més, els ciutadans que van proposar les 10 opcions escollides, podran defensar la seva idea davant d’un consell de poble que es convocarà a principis de tardor. L’objectiu principal d’aquest procés participatiu és implicar a la ciutadania en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics i generar corresponsabilitat en la presa de decisions, alhora que s’identifiquen les principals necessitats del poble.

Historial

Àrea de govern: Educació

Altres notícies