Aquest divendres s'inaugura l'Espai Pere Bassols a la Biblioteca Joan Vinyoli

Aquest divendres, 16 de setembre, a les 8 del vespre s'inaugura a la Biblioteca Joan Vinyoli l'espai dedicat al colomenc Pere Bassols i Fontanet, en reconeixement a la seva contribució a la vida cultural, política i associativa de la ciutat. El recentment desaparegut veí de Santa Coloma va ser membre actiu de diverses plataformes polítiques i ciutadanes.
Pere Bassols i Fontanet, mort el 4 de juny d'aquest any a l'edat de 64 anys, va dur a terme una intensa activitat política. Primer, com a membre actiu de la Secció Local d'ERC a Santa Coloma de Farners, des d'on va contribuir a la recuperació de la memòria històrica amb l'homenatge als alcaldes republicans; i posteriorment, a l'assemblea territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Farners per la Independència. En l'àmbit cultural, Bassols va col·laborar amb la Festa de la Ratafia, l'Any Espriu, l'Any Vinyoli i amb Òmnium Cultural la Selva, entre d'altres. Igualment, va contribuir a recuperar la memòria del cineasta Joaquim Jordà.

Pere Bassols també va fundar el Club de Lectors i Llegidors de la Biblioteca Joan Vinyoli. El col·lectiu cultural va facilitar la visita de literaris i pensadors a Santa Coloma i va organitzanr activitats per al projecte Llegir El Teatre, sorgit el 2014 fruit de la col·laboració entre el Teatre Nacional de Catalunya i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

En paraules de l'alcalde, Joan Martí, la creació de l'Espai Pere Bassols "és un merescut reconeixement a una trajectòria ciutadana molt extensa, a la seva contribució a la vida cultural, política i associativa de Santa Coloma, així com la seva defensa de la identitat del país i la cultura catalana. Ha deixat petjada".
 
Club de Lectors i Llegidors SCF, Òmnium Cultural la Selva, La Sega 1640, ANC, Comissió Any Vinyoli, Club Llegir el Teatre, i Farners per la Independència són les entitats que han demanat la creació d'aquest Espai en memòria de Pere Bassols.