Dissabte ple d’activitats per als més petits, música i mostra de productes artesans en el marc de la Festa de la Ratafia

VIDEO

La 35ª Festa de la Ratafia, que va començar dijous i se celebra fins aquest diumenge a Santa Coloma de Farners, va tenir aquest dissabte un programa ple d’activitats entre les quals van destacar la Fira de productes artesans i de proximitat a la plaça Farners, manualitats i jocs per als més petits, actuacions musicals i la venda i degustació d'aliments elaborats amb ratafia.

Durant tot el dia, a les voltes de la Banca Món i sota les mesures de la plaça Farners, es va organitzar l’Espai Xics, que permetia als visitants participar en activitats de treballs manuals, pintura dels personatges de la Festa i l’aprenentatge de diferents jocs. Així mateix, la companyia Contaminando Sonrisas va presentar l’espectacle de clown de carrer «Fané Solamente», ideal per a tota la família.

També pel matí una ruta urbana guiada per l’Univers de la Ratafia va permetre descobrir els secrets d’aquesta beguda i donar a conèixer l’especial relació amb Santa Coloma de Farners. Al migdia es va donar inici a l’espectacle de dansa "Ratafia en moviment", que va dedicar un ball a cinc paraules ratafiaires en desús: somorgollar, xinxollar, entornar-se, enartar i assubtilar.

Ja per la tarda un concert gratuït de "Reggae per a Xics" va presentar un repertori infantil clàssic, barrejant cançons tradicionals catalanes amb arranjaments de reggae i ska. Així mateix, davant del Pavelló de la Nòria, es va celebrar la Plantada de Gegants amb les colles convidades de Riudarenes, Maçanet, Hostalric, Vic i Santa Coloma, que va continuar amb una cercavila que va acabar a la plaça de la Pau, on es va fer el ball final amb totes les colles.

Pel que fa als productes ratafiaires, entre d’altres activitats, al Ratafiàrium, a la plaça Firal, va tenir lloc la venda i degustació de productes elaborats amb ratafia, com la coca, el xuixo, el pa, la melmelada, el iogurt, la infusió de ratafia i els caramels de Ratafia 1842. A la vela de la Ratafia, va haver-hi una mostra de destil·lació d’herbes de la ratafia per part d’en Joan Pujades i en Tomàs Bosch. Així mateix, va haver-hi una demostració de cuina amb ratafia amb productes “Localitza” de la comarca de la Selva, a càrrec de Sergi Serramitja, president de l’Associació d’Hostaleria de la Selva, a la plaça Farners.

Ja al vespre, va tenir lloc el Correfoc amb els Diables d’en Pere Botero, amb una demostració de foc preliminar amb la Confraria Jove a la plaça de la Pau. El dia va acabar amb el Ball de la Ratafia amb els grups The Cuit’s, Germà Negre i Tapeo Sound System, al Poliesportiu Municipal de la Nòria.

Per veure la programació completa, consultar: http://confrariaratafia.cat/