El pavelló de la Nòria i l’escola Sant Salvador se subministraran amb una caldera de biomassa

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha començat les obres d’instal·lació d’una caldera de biomassa que proveirà dos equipaments municipals de primer ordre: l’escola de Sant Salvador i el pavelló de la Nòria. Amb una durada de tres mesos d’obra, l’actuació preveu el subministrament d’energia tèrmica a partir de combustible de biomassa, que farà que com a mínim es redueixi el 10% del consum elèctric i del 5% del consum tèrmic. La instal·lació tindrà una potència de 400 kw i permet, segons el regidor d’Urbanisme, Ricard Pujol, rendibilitzar la gestió dels boscos locals, eliminar el consum de gasoil i contribuir a reduir l’efecte hivernacle emetent menys CO2.

A banda de la instal·lació de la caldera, en el contracte també s’ha inclòs el canvi dels fluorescents de l’escola per nous llum LED i la col·locació de vàlvules termostàtiques a tots els radiadors per poder controlar la temperatura.

 El projecte té un cost de 269.337,96 euros que es paguen a tres parts. D’una banda, es cofinança amb un ajut de 111.296,68 euros del fons europeu Feder (41,32% del total) i, de l’altra, amb una subvenció de 55.648,34 euros de la Diputació de Girona (20,66%). La resta, 102.392,94 euros, van a càrrec de l’Ajuntament de Santa Coloma (38,02%). Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Comet Martínez Boix SL.

Pujol insisteix que aquesta actuació està en la línia d’altres que s’han posat en marxa durant aquest mandat per reduir l’impacte dels combustibles fòssils i anar cap a energies més netes ambientalment. A més d’intentar reduir els consums municipals. En aquest sentit, el responsable d’Urbanisme recorda que la piscina coberta ja funciona amb biomassa i que s’han instal·lat plaques d’energia solar en equipaments com l’Ajuntament o l’Arxiu Comarcal, per generar energia per al consum directe. També s’han instal·lat carregadors per a vehicles elèctrics, s’han adquirit vehicles elèctrics per la brigada municipal, la notificadora municipal i la policia local, així com un cotxe híbrid per al cos policial.