Es detecta la presència d'una nova espècie invasora: El bernat marró marbrejat

Durant aquests darrers dies, en alguns municipis de les comarques gironines s'està detectant la presència del bernat marró marbrejat (Halyomorpha halys), una espècie invasora que per passar l'hivern sol refugiar-se a edificis, magatzems o llars.

Aquest insecte es localitza sobretot en ambients urbans i rurals, i no pessiga a les persones ni tampoc a la resta d'animals. La seva propagació pot acabar afectant principalment als arbres fruiters i ornamentals, així com als cultius agrícoles.

Per aquest motiu, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i l'IRTA estan duent a terme un seguiment exhaustiu d'aquesta nova plaga. De forma conjunta amb la Universitat de Barcelona, han editat una guia tècnica per conèixer millor aquest insecte d'origen asiàtic, amb els mètodes de control més eficaços.

Accediu-hi a través del següent enllaç:

http://agricultura.gencat.cat/web/.content/ag_agricultura/ag02_sanitat_vegetal/ag02_02_plagues/documents/fitxers-binaris/halyomorpha-halys-guia-tecnica-bernat-marro-marbrejat.pdf

Si detecteu la seva presència, poseu-vos en contacte immediatament amb l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners a través del telèfon 972 840 808.