La 7a edició del Mercat de les Herbes, des de casa

Els pròxims 2 i 3 de maig, Santa Coloma de Farners acollirà la 7a edició del Mercat de les Herbes de la Ratafia, tot un conjunt de tallers, xerrades divulgatives, exposicions i activitats aptes per a públics de totes les edats.

El mercat d’enguany s'ha vist plenament afectat per la situació d'emergència sanitària a causa de la pandèmia del COVID-19. Degut a la situació de confinament i a les circumstàncies actuals, s'ha dut a terme una adaptació del tradicional programari, que estarà compost per 26 activitats. Els diferents actes es podran seguir i viure des de casa a través del web de la Confraria de la Ratafia (www.ratafia.cat).

Mitjançant el lloc web i els comptes de xarxes socials de l'associació ratafiaire es podrà accedir al canal televisiu 'Ratafia TV', que durant tot el cap de setmana emetrà de forma ininterrompuda totes les activitats planificades.

De l'ampli ventall de propostes destaca l'equilibri entre personalitats destacades del món acadèmic i científic que ens faran xerrades de divulgació i tallers, amb la presència d'entrevistes a ratafiaires locals (Rosa Alsina, guanyadora del concurs 2019, i Mercè Masferrer, ratafiaire emèrita 2020). Els usuaris també tindran la possibilitat de visitar quatre exposicions en línia entre les quals destaca la 67a edició del Concurs-Exposició de Flors. A més a més, hi haurà activitats musicals orientades per als més menuts de la casa.

Així doncs, la Confraria de la Ratafia i l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners han vist la necessitat de readaptar la programació del 7è Mercat de les Herbes de la Ratafia per a aconseguir que no es deixi de celebrar la primavera a la ciutat i fomentar així la participació de la ciutadania en aquests moments tan difícils que encara estem vivint.

Des de l’equip de Govern us animem a prendre part d'aquesta versió històrica, insòlita i excepcional del nostre ja consolidat mercat, que complementa a la Popular Festa de la Ratafia. Aquestes celebracions posen de manifest que Santa Coloma de Farners viu la ratafia tot l'any.

Area de govern: