L'adversitat meteorològica no impedeix el pas del Pelegrí

Tal com mana la tradició, Francesc Xavier Almendros Delgado, el Pare Pelegrí de Tossa de Mar d'enguany, ha arribat a l'església de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners a entrada de fosc. Malgrat les complicades condicions meteorològiques, un total de 763 pelegrins l'han custodiat al llarg del dia durant els 40 quilòmetres de trajecte que hi ha entre els dos municipis. D'aquests, 355 han estat dones (de les quals 33 descalces) i 408 homes (dels quals 29 descalços).

El Pelegrí 2020, un tossenc de 53 anys, casat, amb dos fills i responsable de vendes a Tarragona i Lleida de l'empresa FedEx Express, ha entrat al terme municipal de Santa Coloma a partir de les 19.00 h del vespre. Un cop arribat a Sant Sebastià, ha estat rebut per l'alcaldessa, Susagna Riera, acompanyada del Bisbe de Girona, Francesc Pardo, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i de diversos regidors del consistori colomenc.

A la capella de Sant Sebastià s'ha dut a terme la cerimònia habitual, amb la cantada dels goigs de St. Sebastià a càrrec dels Cantaires de Farners. El Pare Pelegrí ha visitat també l'església parroquial, on ha lliurat el salconduit i l'almoina, i ha rebut els certificats de les autoritats locals, civils i religioses, acreditant l'acompliment del Vot de Poble que la vila de Tossa va fer al segle XVI per deslliurar-se de la pesta negra.

Francesc Xavier Almendros Delgado ha passat la nit a la ciutat, i després de la missa que ha tingut lloc aquest dimarts a les 7.00 h del matí, ha iniciat el camí de tornada cap a la vila marinera, on es preveu la seva arribada al voltant de les 18.00 h d’aquest vespre. Un retorn condicionat per l'adversitat meteorològica provocada pel temporal 'Glòria'. En aquest sentit, i per vetllar per la seguretat dels pelegrins, només el Síndic del Pelegrí i un grup reduït de persones acompanyen al Pare Pelegrí fent camí cap a Tossa de Mar. Un cop allà, anunciarà que un any més s'ha complert el vot a Sant Sebastià, un compromís cívic i religiós de la localitat de la Costa Brava per renovar any rere any l'antiga prometença feta a Sant Sebastià.

Amb motiu d'aquesta tradicional festivitat tossenca, en el marc de la diada de Sant Sebastià d'aquest passat dilluns, també ha tingut lloc la missa de Sant Sebastià de les 11 h del matí, que ha comptat amb la participació de la coral la Nostra Llar. A la tarda, hi havia programada una ballada de sardanes amb la cobla la Flama de Farners, però a causa del mal temps s'ha hagut de suspendre.