Precaució en la Revetlla de Sant Joan

La comarca de la Selva es troba en en nivell 2 del Pla Alfa de prevenció d'incendis de la Generalitat de Catalunya, de manera que cal extremar les precaucions especialment durant les revetlles de Sant Joan.

Protecció Civil ha activat avui en fase d'alerta el pla per onada de calor i en fase de prealerta el pla Infocat, que probablement entrarà en fase d'alerta per la revetlla. El Departament d'Agricultura ha activat també avui el nivell 2 del Pla Alfa. El Servei Català de Trànsit (SCT) també fa una crida a la màxima prudència a la carretera per l'alta mobilitat de la revetlla.

En els últims sis anys, 95 incendis han estat causats per coets i, d'aquests, 55 es van produir durant la nit de Sant Joan. 
 
Les altes temperatures dels últims dies i la situació dels boscos, amb vegetació seca, està provocant que s'iniciïn incendis que es propaguen molt ràpidament.
 
Reforç al telèfon 112: S'han multiplicat els efectius que treballaran per atendre totes les trucades per poder derivar-les a Bombers, policia o emergències mèdiques per la revetlla de Sant Joan.

 

Consulteu els consells per als petard i les fogueres.