Primers cursos ACTIC en format comprimit

L'Escola d'Adults de Santa Coloma clou aquest mes de maig la primera edició dels cursos ACTIC en format comprimit. Aquesta és una certificació oficial de la Generalitat que dona fe que l'alumne assoleix un nivell de competències digital, necessari per poder optar a determinats llocs de treball. Segons explica Albert Pons, responsable del centre, Santa Coloma ha estat dels primers punts de suport de la comarca en oferir aquests cursos. La novetat d'aquest curs és que el temari, que és molt dens i es farragós per a l'alumne, i per això des del centre colomenc es va optar per trobar una fórmula que concentri el temari, permeti assolir les mateixes competències, sigui més àgil i tingui el caràcter preparatori que garanteix que l'alumne accedeixi als examens de certificació.

“La dificultat ha estat que el material queda desfassat i és poc atractiu, el curs s'allargava molts mesos i molta gent acabava abandonant”, recorda Pons, que afegeix que amb aquesta fórmula en tant sols quatre mesos l'alumne està preparat per fer l'examen. El responsable del centre assegura que el perfil de l'alumne és el d'una persona que necessita la qualificació per qüestions laborals i que, justament per això, li interessa una certa immediatesa formativa, amb la qual cosa el nivell de satisfacció dels qui l'han seguit és elevat.

L'Escola d'Adults és dels únics centres públics de la comarca que ofereix el curs de forma presencial, que ha anat a càrrec de Laura Llorens. En ser un centre públic el preu del curs s'ha reduït a 11 euros però demanen un afegit als alumnes: que pel seu compte a casa també facin feina. Presencialment s'han fet dues sessions setmanals de 90 minuts i s'ha mantingut la filosofia del centre de tenir aules amb poca gent -només 11 persones- per poder donar-los una atenció personalitzada.

El curs s'ha desenvolupat des d'octubre a gener per al nivell bàsic i de febrer a maig per al nivell mitjà. El grau avançat no s'ha impartit de moment perquè el temari és molt extens i no s'ha trobat la fórmula per comprimir-lo i obtenir bons resultats. L'Escola és un punt de suport des del 2016 i s'ha convertit, aquest curs, en punt de formació