S’ampliarà la zona blava d’aparcament per afavorir la rotació de vehicles

Es crearan 26 nous  llocs d’aparcament de pagament a la plaça de la Pau i uns altres 19 en un tram del carrer Moragas, amb l’objectiu de facilitar la rotació en aquesta zona de gran concentració de comerços i serveis. Els preus de zona blava es mantindran i també la gratuïtat de la primera mitja hora d’estacionament.

 Al ple municipal d’aquest dilluns 20 de març es van aprovar les clàusules del nou concurs per contractar la gestió i explotació del servei d’aparcament en zona blava, al qual, en compliment d’un acord de ple d’afavorir contractacions de caire social, només es poden presentar centres especials d’ocupació. Tindrà una durada de sis anys, més dos de prorrogables, i preveu la instal·lació de parquímetres més moderns i que permetin el pagament a través de dispositius mòbils.

El preu de la zona blava es mantindrà i la primera mitja hora d’estacionament continuarà essent de franc. La gratuïtat d’aquesta mitja hora ha estat un criteri fonamental a l’hora de redactar el plec de clàusules del concurs, ja que s’ha demostrat que aquesta mesura, que s’aplica des de 2016, és molt útil a la ciutadania a l’hora de fer petites gestions.

Amb aquesta ampliació, en total hi haurà a Santa Coloma 272 places de zona blava:

- plaça Farners 35 places

- plaça de l’Ajuntament 61 places

- pati de La Salle Farners 25 places

- plaça del Firal 79 places

- Sant Sebastià 27 places

- Plaça de la Pau 26 places

- Moragas 19 places