Setmana Sense Fum

Del 25 al 31 de maig tindrà lloc la XX Setmana Sense Fum i des de la Taula de Salut constituïda per Creu Roja, el Centre d’Atenció Primària, l’Ajuntament de Sta. Coloma, el Consell Comarcal de la Selva i l’Agència de Salut Pública ens hem adherit a la campanya Recupera la inspiració liderada per la Generalitat de Catalunya.

Tot que durant tot l’any no deixem de fer activitats per sensibilitzar a la ciutadania sobre els beneficis de respirar un ambient lliure de fum, aquesta setmana volem fer més enrenou. És per això que s’ha organitzat un seguir d’activitats per parlar-ne de forma divertida però reflexiva tant als centres educatius de secundària com al carrer.

Aquest 2019 la celebració se centra en els beneficis que deixar de fumar té per la salut i pel medi ambient. Sabíeu que...

  • El 8% dels incendis forestals són provocats per cigarretes, això suposa que des del 2010 s’han cremat 91km2

  • Les burilles que es tiren al terra tarden 25 anys en degradar-se

  • Les cigarretes provoquen la mort de peixos i altres animals aquàtics

 

A més a més, si aquesta setmana voleu col·laborar amb la campanya us recomanem que feu un cop d’ull al web de la Setmana Sense Fum on s’hi poden consultar diversos materials divulgatius al voltant del tabac, com ara una guia per deixar de fumar, un fulletó didàctic per a pares i mares, testimonis d'exfumadors i una infografia sobre els riscos que el tabac suposa per al medi ambient.

 

I si encara no t’has decidit a deixar de fumar aquest divendres 31 visita alguna de les nostres parades a l’inici de la rambla on et donarem la informació de com fer-ho i recompensarem a tots aquells fumadors que facin un petit pas per aconseguir-ho.

 

A més us animem a parlar de la setmana sense fum també via Xarxes Socials amb el hashtag: #ssfcat19 i/o #unfollowtabac