"La dona més pintada", de Màrius Serra

Presentació del llibre

Finalitzat
Dijous 13 d'abril | 19:00 h

+ info: Grup 62

Dijous, 13 d'abril, a les 19 h, tindrà lloc la presentació del llibre La dona més pintada, amb la presència de l'autor,  Màrius Serra, i la participació de Rut Carandell, directora de Plataforma per la Llengua. 

Màrius Serra indaga en l'enigma de Palau Ferré, el pintor que cremava els seus quadres.

L’impacte de l’autodestrucció d’una obra d’art de Banksy el 2018 a la sala de subhastes Sotheby’s encara és ben viu a la nostra memòria, però molts havíem oblidat el cas del pintor Palau Ferré, que va decidir cremar els seus propis quadres als anys setanta del segle xx. Les seves aparicions a la televisió i als mitjans de l’època són ara poc recordades, malgrat l’estupor que va generar el cas. Màrius Serra es va interessar per aquest creador que, després d’una sentència del Tribunal Suprem, va resoldre llançar al foc tot allò que pintava. Aquells retrats d’una dona d’ulls grossos i fascinadors s’esfumaven per la xemeneia de casa del pintor. Què hi havia darrere de la pulsió autodestructiva? Amb l’ajut de la documentació, dels testimonis i de la portentosa imaginació de novel·lista, Màrius Serra ofereix als lectors La dona més pintada, una novel·la que parteix de la vida d’un pintor assenyalat per Picasso com a possible successor seu

Màrius Serra

(Barcelona, 1963). Les seves creacions giren al voltant de la literatura, la comunicació i el joc. Ha publicat més de deu mil mots encreuats, cinc mil articles, quinze llibres de narrativa i set de ludolingüística. Les seves obres han estat traduïdes al castellà, l’italià, el romanès, el coreà, el polonès i, parcialment, a l’alemany i l’anglès. La seva obra literària ha estat guardonada amb premis com el Ciutat de Barcelona, Serra d’Or, Lletra d’Or, Ramon Llull o Sant Jordi. Entre les seves obres destaquen Mon oncle, La vida normal, Verbàlia, Farsa, Quiet, Plans de futur, Res no és perfecte a Hawaii La novel·la de Sant Jordi. La seva versió actualitzada del clàssic Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell, ha obtingut els elogis dels especialistes i un gran èxit popular. Ha traduït al català, entre d’altres, obres d’Edmund White, Tom Sharpe, Groucho Marx, Henry Miller., etc Va rebre el Premi de la Crítica Teatral de Barcelona per la traducció d’Arcàdia, de Tom Stoppard, representada al TNC. Col·labora a La Vanguardia i a Catalunya Ràdio i és membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

L'artista Maties Palau Ferré i l'artista colomenc Martí-Sabé. Diàleg escultòric.

Fa dos anys es celebrava el centenari del naixement de Maties Palau Ferré  (Montblanc, 1921 - 2000). Coincidint amb aquesta  commemoració del pintor, escultor i ceramista es va fer una exposició a la Casa de la Paraula. Palau Ferré contragué, a la Barcelona dels anys cinquanta, bona amistat amb l’escultor Martí Sabé (Santa Coloma de Farners, 1915-2006), la qual cosa el portà diverses vegades a la capital de la Selva. Formaven part de la mateixa generació i tots dos coincidiren a la capital catalana. D’aquesta manera, i a través d’un diàleg escultòric amb el seu amic i també escultor Josep Martí-Sabé (Santa Coloma de Farners, 1915- 2006), es va celebrar amb una exposició, comissariada per Francesc Marco-Palau el centenari de Palau Ferré.

 

 

Sessions

Dijous
13.04.23
Gratuït
Finalitzat

Activitats relacionades

Del 12.03.24 al 09.06.24
Papers al vent
Cultura i Festes
CASA DE LA PARAULA
Del 01.02.24 al 29.06.24
L'Univers de la Ratafia
Cultura i Festes
CASA DE LA PARAULA
Del 28.02.24 al 29.06.24
Espai Joan Vinyoli
Cultura i Festes
CASA DE LA PARAULA
23.05.24 | 17:30 h
Comentem Cartes d'amor de 0 a 10, de Susie Morgenstern
Cultura i Festes
BIBLIOTECA JOAN VINYOLI
24.05.24 | 17:30 h
Comentem l'Illa del tresor, de Robert L. Stevenson
Cultura i Festes
BIBLIOTECA JOAN VINYOLI
25.05.24 | 20:00 h
Una estona amb Joan Pera
Cultura i Festes
AUDITORI