El curs de premonitors/es de l'àrea de Joventut gaudeix d'una gran rebuda, arribant gairebé al centenar de preinscripcions

dj 27.05.2021

Els passats dies 22 i 23 de maig va impartir-se a la Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners un curs de premonitors/es de lleure, organitzat per l'àrea de Joventut.

La formació, adreçada a joves nascuts entre els anys 2004 i 2005, va estar conformada per un total de 16 hores, repartides entre dissabte i diumenge. El curs va superar amb escreix les expectatives dipositades, ja que va obtenir una enorme rebuda amb gairebé un centenar de persones interessades a prendre-hi part.

Finalment, varen ser 20 els i les participants que van poder gaudir i rebre la formació. Pel que fa a la resta de sol·licitants, la regidoria els ha brindat noves dates de realització de l'activitat formativa juvenil.

L'alumnat va treballar tots els valors que envolten el món del lleure des d'un vessant teòric, tot i que també es va posar especial èmfasi a la part pràctica, duent a terme diverses activitats dinàmiques i experimentals que van desencadenar moments íntims, de diversió i introspecció.

El curs de premonitori/a té com a principals finalitats transmetre als i les alumnes la importància i transcendència de la figura del/la premonitor/a dins l'àmbit de l'educació en el lleure, obtenir una experiència d'interacció real, crear un entorn on a través del joc s'afavoreixi el desenvolupament integral del jove, així com promoure el respecte pel nostre entorn i la diversitat, fomentar valors útils per la persona i la convivència amb els altres i descobrir noves formes d'entreteniment a través d'activitats lúdiques, jocs i l'expressió.

Des de l'àrea de Joventut en fan una valoració molt positiva i alhora enriquidora, i esperen amb molta motivació que d'aquest curs surtin un bon grapat de generacions de monitoratge del lleure, ja que són agents socialitzadors molt importants tant pels infants com pels joves.

L’activitat formativa es troba dins del projecte 'Forma't', inclòs en el vigent Pla Local de Joventut (PLJ) 2021-2024, que engloba diferents actuacions encaminades a promocionar i ampliar l'oferta formativa a la ciutat mitjançant cursos i formacions que permetin a les persones joves una formació integral amb el propòsit final d'augmentar l'ocupabilitat del col·lectiu juvenil.

Historial

Altres notícies