Trobada d'agents vinculats a la cultura popular i tradicional a Santa Coloma

dl 14.03.2022

La Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners acull, aquest dijous 17 de març (18 h), la tobada d'agents vinculats a la cultura popular i tradicional de la Selva, impulsada per Selva Cultura. Es tracta d'un espai de trobada dels agents i dels projectes del territori on hi haurà l'oportunitat de conversar amb altres propostes inspiradors que parteixen de l’arrel tradicional com a mitjà d'expressió i difusió. Durant la jornada es donaran a conèixer iniciatives culturals del territori i, des d'un enfocament pràctic, s'exploraran sinèrgies de treball i col·laboració entre els assistents.

La jornada s'adreça a personal tècnic dels àmbits de cultura, festes, joventut, ciutadania i participació; també a juntes directives i persones associades a entitats culturals.

Programa

18h: Benvinguda a càrrec del Conseller comarcal de Cultura, Pere Fernàndez

18:10h: Fira Mediterrània de Manresa, mercat estratègic de les propostes artístiques que utilitzen l'arrel, la tradició i la cultura popular com a motor creatiu.

18:30h: Presentació de projectes del territori: ÉsDansa; festival de dansa d'arrel tradicional de les Preses, Festival Cántut; difusió del patrimoni musical de transmissió oral de les comarques de Girona, Esbart Joaquim Ruyra; entitat de Blanes amb més de 50 anys d’experiència en la creació d'espectacles d'arrel tradicional i Colla gegantera de Caldes de Malavella; entitat promotora de la trobada de gegants de les comarques gironines 2022.

19:30h Pausa-piscolabis

20h: Networking

20:30h: Fi de la jornada

En els darrers anys, SelvaCultura ha impulsat diferents projectes vinculats a les arts escèniques, visuals i la música, però que, fins ara, no s'han connectat amb l'escena de patrimoni o de cultura popular. Aquesta nova línia de treball vol avançar en paral·lel amb la comunitat d'agents vinculats a la cultura i posar en valor el sector cultural-creatiu en totes les seves manifestacions artístiques i llenguatges creatius.

Aquest projecte forma part del Programa comarcal per l’impuls integral de la cultura com element de desenvolupament local als municipis de la Selva i vol ser una eina més dirigida a posar en valor la cultura com a mitjà per fomentar la dinamització econòmica i social dels municipis selvatans que compta amb el suport de l’ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Diputació de Girona.

Historial

Àrea de govern: Cultura i Comunicació

Altres notícies