Santa Coloma de Farners programa una desena d’activitats per commemorar el 8M

dc 02.03.2022

Santa Coloma de Farners compta amb una desena d’activitats per commemorar el 8M, Dia Internacional de les Dones. Des del 26 de febrer i fins el 17 de març un total de set entitats i tres regidories l’Ajuntament colomenc s’han unit per primer cop per organitzar diferents actes, esdeveniments i xerrades per la igualtat i per lluitar pels drets de les dones i contra la violència masclista. S’hi han adherit el Col·lectiu Feminista Les Ortigues, Creu Roja, la Lliga dels Drets dels Pobles, Farners Solidari, Jokkere Endam, Centre Excursionista Farners, Associació per a la Promoció de les Dones sudsaharianes de Santa Coloma de Farners i les regidories d'Acció Social, de Joventut i de Cultura.

El primer acte va ser el passat 26 de febrer a l’Auditori, amb l'espectacle teatral 'Dona-Foc, la dona que es crema', una representació poètica de la companyia Les Fugitives que combina versos, música i feminitat. La propera activitat és aquest diumenge 6 de març (11 h) a la plaça Farners titulada ‘Convocatòria de mares lactants. Exposició i debat sobre la mercantilització dels nostres cossos’. El dimarts 8 de març, Dia Internacional de les Dones, hi haurà dos actes: de 17 a 19 h al Cercle Jove un taller de confecció de pancartes i xapes reivindicatives, i a partir de les 19 h a la plaça Primer d’Octubre manifestació i performance.

L’endemà, dimecres 9 de març (19 h), a la Casa de la Paraula hi haurà un visionat del documental ‘Fam de justícia’. Posteriorment hi haurà una taula rodona a càrrec de Núria Vilà, periodista i codirectora del documental, i Josep Ramon Giménez, membre de la Lliga dels Drets dels Pobles. El dissabte 12 de març hi ha programades dues activitats: de 10 a 13 h al parc de Sant Salvador, ‘Geocaching de la dona’, una activitat familiar gratuïta que consisteix a trobar geolocalitzacions a través de la ruta marcada. A partir de les coordenades s'han de descobrir aquests llocs marcats on s'hi trobaran accions a fer que portaran a reflexionar en vers la dona. I a les 19 h a l’Auditori, representació de l’obra de teatre ‘Vives’, de la companyia Las Lo Las.

El diumenge 13 de març (11 h, a la Biblioteca Joan Vinyoli) hi haurà la xerrada ‘Els drets de les dones són internacionals. Saps quins són els teus drets?’. Serà dinamitzada per Imma Sau, pediatra del CAP de Santa Coloma, i per Ousman Jangana, assessor jurídic en matèria d’estrangeria a Creu Roja. Els actes del 8M a Santa Coloma de Farners finalitzaran el dijous 17 de març (19 h) a la Biblioteca Joan Vinyoli amb un espectacle literari-musical. Es tracta d’‘Allò que volen les dones’, amb música i cançons en directe i en clau d’humor a càrrec de Marina Pagès i Olga Cercós.

Dues activitats més del Consell Comarcal a Santa Coloma

Paral·lelament, el Consell Comarcal de la Selva organitza dues activitats del 8M a Santa Coloma de Farners. El dimarts 8 de març (de 10 a 12 h), a l’Escola d’Adults, hi haurà la xerrada taller ‘Sabers i poders per emprendre’, a càrrec de Rocío Ruiz Martínez, investigadora en estudis de gènere del grup de recerca Social and Business Research Lab (SBRlab) i col·laboradora com a docent a la Universitat Rovira i Virgili. El dimecres 9 de març (de 9.30 a 12.15 h), al Centre Eix de Negoci, tindrà lloc la 5a Jornada Emprèn en femení, amb la ponència ‘La retenció de talent a l’empresa: Trencant estereotips’ i la taula rodona ‘Experiències d’emprenedores de la Comarca’. La presentació anirà a càrrec de Georgina Comas, directora adjunta de TMComas i cofundadora de ComasTech.

Historial

Altres notícies