Santa Coloma de Farners identifica i posa en valor les formes granítiques del Rocar

dc 30.03.2022

La Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners acull, aquest divendres 1 d'abril (19 h), la presentació de l'inventari "Les formes granítiques del rocar", amb la participació del doctor David Brus. L'Ajuntament farnesenc va encarregar, mesos enrere, un estudi sobre les formes i estructures granítiques que hi ha per tot el Rocar de Santa Coloma de Farners a un grup d'investigadors del Centre GEOCAMB (Centre de Geologia i Cartografia Ambiental) de la Universitat de Girona. La intenció és identificar-les i posar en valor aquesta part del patrimoni geològic del municipi.

L'estudi pretén complir els següents objectius:

- Realitzar una recerca d’antecedents: tant pel que fa a treballs científics sobre el modelat granític com pel que fa a la recopilació i anàlisi de cartografies, fotografies aèries, estudis, relats, imatges sobre la zona del Rocar.

- Fer una recerca d’informació dels topònims, descripcions i referències sobre les morfologies del Rocar.

- Identificar i inventariar les “roques monumentals” més destacades que conformen el Rocar.

- Redactar una memòria que sintetitzi els aspectes més rellevants de l’estudi, reculli les fitxes de l’inventari i formuli propostes d’actuació d’interès per la conservació i gestió d’aquest patrimoni.

Aquest divendres es presentaran els treballs realitzats per part d’un dels redactors de l’inventari; el professor i doctor en ciències geològiques, David Brusi.

Historial

Àrea de govern: Esports i Medi Natural

Altres notícies