Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

dt. 21.11.2023

Divendres, 24 de novembre, a partir de les 9 h, a la sala Lluís Caparrós de l'Escola d'Adults tindrà lloc una jornada al voltant del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, organitzada pel Consell Comarcal de la Selva i l'Ajuntament de Santa Coloma. Entre els diferents actes de la jornada destaquen dues xerrades sobre l'eliminació d'aquesta violència envers les dones. D'una banda , a les 9.30 h, "Violències masclistes i el seu impacte emocional" a càrrec d'Anna Fossul. D'altra banda, "Simblismes i emprentes de la maternitat en situacions de violència, a càrrec de Steph Watson i Raquel Ruiz. Clicant aquí trobareu més informació de la jornada.

Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones:

El Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones se celebra anualment el 25 de novembre per denunciar les violències que s’exerceixen sobre les dones en tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seva erradicació.

La convocatòria fou iniciada pel moviment feminista llatinoamericà l’any 1981 en commemoració de la data en què foren brutalment assassinades les activistes polítiques i germanes Mirabal l’any 1960 per ordres del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.

L’any 1999, aquesta jornada de reivindicació fou assumida per l’Assemblea General de les Nacions Unides convidant a governs, organitzacions internacionals i no governamentals a la reflexió i a la realització d’ activitats de sensibilització.

La violència masclista és la manifestació més esfereïdora del patriarcat  i representa un greu atemptat contra els drets humans, la dignitat i la llibertat de les dones en qualsevol de les seves:

  • formes (física, psicològica, sexual i econòmica),
  • àmbits (en la parella, en la família, a la feina, a l’espai públic, etc.) i
  • expressions (agressions sexuals, mutilació genital femenina, matrimonis forçats, esterilitzacions massives, maternitat obligatòria, prohibició d’avortar, submissió química, violacions en conflictes bèl·lics, etc.)

#prouviolenciamasclista 

Historial

Àrea de govern:

Altres notícies